Zon gezond, eet een (aard)appel

Zoete aardappelDat te veel zonnen slecht voor je is, weten we wel. Maar eerlijk is eerlijk, een zongebruind vel zit gewoon net wat lekkerder. Goed nieuws voor zonaanbidsters die wel een tintje willen, maar geen rimpels: je huid verkleurt ook door het eten van groente en fruit. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Gele gloed
Van de carotenoïden (antioxidanten die voedingsmiddelen een oranjerode kleur geven) in groente en fruit krijgt je huid een andere teint. Het zou gaan om een soort goudgelige gloed. Klinkt schmutzig, is het niet. Want toen onderzoekers een testgroep foto’s lieten zien van door de zon gebruinde mensen en van mensen die een tintje hadden gekregen door het eten van fruit, werden die laatste aantrekkelijker gevonden. Meer dan driekwart van de ondervraagden koos voor de ‘fruitgloed’ (die overigens met behulp van Photoshop werd gefabriceerd – kleine kanttekening). De aantrekkingskracht van de groente- en fruithuid zou dan weer te maken hebben met het feit dat die er simpelweg gezonder uitziet.

Worteltjes
Welke producten je het beste kunt eten om optimaal te shinen? Zoete aardappelen, meloen, wortelen, tomatensap, pompoen, spinazie en broccoli schijnen wonderen te doen voor die gewenste glow. Twee extra stuks per dag en je zou na zes weken al resultaat moeten zien. – RV

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *