De top 5 schoenen die we niet willen zien bij een man

By Tuesday, September 30, 2014 1 , , , , Permalink 0

Rox heeft vorige week haar hart gelucht over mannen met baarden. Nu wil ik de gelegenheid even aangrijpen om het een en ander te zeggen over mannen en hun schoenkeuze. Dat is namelijk best wel een dingetje. Klinkt oppervlakkig en is het misschien ook wel, maar ik ben er heilig van overtuigd dat iemands schoenen een hoop verklappen over wat voor vlees je in de kuip hebt.

Eerst maar het goede nieuws: het kan niet zo heel snel misgaan. Leuke sneakers, leren schoenen, Havaianas in de zomer: allemaal prima. Echt, hoor je mij niet over mekkeren. Maar als het dan toch catastrofaal misgaat, dan moet de man in kwestie wel heel erg leuk zijn wil het nog wat worden.

Hier een top vijf van schoenen die je echt niet aan de voeten van een man wil tegenkomen met meteen een bescheiden persoonlijkheidsanalyse bijgesloten. Wel zo overzichtelijk. Hou dit lijstje in je achterhoofd voor je volgende date, maar neem het ook weer niet te serieus en onthoud dat een goede baard een hoop compenseert.

  1. De Cruyff sneakers

Johan Cruyff kan een leuk potje voetballen, maar met schoenen ontwerpen moet ‘ie zich misschien maar niet meer bemoeien. Dit zijn sneakers voor mannen die niet kunnen kiezen tussen een sneaker of een nette schoen en dan maar kiezen voor de gulden middenweg. De schoen heeft een logo dat lijkt op een Nike-swoosh, getekend door een kleuter en is in het ergste geval voorzien van een laklaagje. Deze schoen is het allemaal net niet, net als de man die ze draagt. Tenzij je droomt van een toekomst met een rijtjeshuis en stationcar in Klazienaveen, dan zou ik zeggen: go for it.

schoenen_cruijff

 

  1. De Birckenstock sandaal

Dat de Birckenstock afgelopen zomer opeens weer hip was onder vrouwelijk modevolk is al erg genoeg. Dat er mannen zijn die de belachelijke gezondheidssandalentrend net zo slaafs opvolgden is nog veel erger. De volgende stap is geitenwollensokken en geen enkele vrouw wil op stap met een man die eruitziet als een geschiedenisleraar.  Ironisch bedoeld of niet: de Birckenstock is niet ok. Deze man is een fashion victim. Als je hem ziet: blijf kalm, bel de modepolitie en vlucht zodra de hulptroepen zijn gearriveerd.

schoenen_birckenstock

  1. De hysterische ‘Hallo kijk naar mij alsjeblieft!’-sneaker

Ken je die sneakers die Jeremy Scott ontwierp voor Adidas? Het waren wollen teddyberen verkleed als sneaker. Hij heeft ook nog iets gedaan met engelenvleugels op sneakers in metallickleuren en da’s hartstikke lollig en leuk gevonden maar alleen voor je nichtje van zes. Niet voor een volwassen man. De jongen die deze hysterische gympen draagt roept heel hard ‘HALLO ALLEMAAL KIJK NAAR MIJ’ en zal alles in het werk stellen om jouw shine te stelen.

schoenen_adidas_hysterie

 

  1. De nepleren instapper

Dit is de schoen die veel jongens van een jaar of achttien in een vlaag van paniek bij Bristol of Scapino kopen voor hun eerste sollicitatiegesprek. Niks mis met op een budget leven, maar voor die cognackleurige instappers van nepleer bestaat geen excuus. Investeer in je toekomst en geef een paar euro’s meer uit aan echt leer. Glimmend plasticleer tovert de betrouwbaarste goedzak nog om in een malafide makelaar. Deze jongen is eigenlijk een jochie dat nog wat coaching nodig heeft en je kunt je sterk afvragen of jij daarvoor de aangewezen persoon bent.

schoenen_nepleer

  1. De mannenlaars

Het commentaar was tien jaar geleden niet van de lucht toen vrouwen opeens hun broek IN hun laars propten. Jaren later zijn er volksstammen mannen die exact hetzelfde doen. Ze dragen een lompe halfhoge veterlaars, waar ze dan semi-nonchalant een baggy broek in hebben geduwd. Door dit fenomeen lijkt het alsof de stad wordt bevolkt door boeren die net van het land komen. Als finishing touch ontbreekt alleen nog een schep en een trekker. Typisch gevalletje van iemand die het te hard probeert. Waarschijnlijk heeft deze familieman zich door zijn vrouw laten aanpraten dat het cool is. Vrouwen: stop daarmee. Ik begrijp dat je je man graag voor jezelf wil houden, maar dit is ronduit gemeen.

schoenen_laars

Prijkt geen van dit schoeisel aan zijn onderdanen? Dan heb je mijn zegen. Happy hunting en maak er wat van! Maak je binnenkort op voor de vrouweneditie, want ook daar kan een hoop misgaan.

– SD.

1 Comment
  • Luca Bakker
    April 21, 2015

    De Johan Cruyff sneaker is echt een Don’t! Ik vind een goeie mannenlaars nog wel kunnen. Als het een mooie is en gecombineerd met de juiste outfit kan het er goed uitzien.

Wat vind jij?