Het heuptasje maakt een comeback

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar eind jaren tachtig en begin jaren negentig was het heuptasje een absolute musthave. Waar het precies misging is moeilijk te achterhalen: feit is dat het ding daarna compleet uit de gratie raakte. Op een korte opleving rond 2004 na, konden alleen toeristen van middelbare leeftijd zich nog vertonen met een heuptasje. Van die types met witte sokken in sandalen, die zich alleen aankleden uit praktisch oogpunt. Het gevreesde accessoire was verder verbannen naar de diepste krochten van de fashion don’ts.

Matthew McConaughey
We dachten oprecht dat we het verguisde heuptasje nooit meer zouden zien in een modeblad, maar het onmogelijke is gebeurd. Eerst werd Matthew McConaughey ermee gesignaleerd. Hij verklaarde in een interview zelfs onverschrokken ‘niet bang te zijn voor het heuptasje’.  “Je moet ‘m een beetje aan de zijkant hangen, dan ziet het er minder nerderig uit. Het is gewoon praktisch. Ik kan hier zoveel in kwijt wat ik niet in mijn broekzakken wil stoppen.” De onwaarschijnlijke trendsetter voorspelde dat ze over een jaar of tien helemaal terug zouden zijn, maar dat dreigement lijkt wat te optimistisch. De heuptas maakt nu al een comeback.jared leto heuptas

SJP en Vogue
Want vorige week zijn ook Jared Leto en Sarah Jessica Parker betrapt met een ‘fanny pack’. SJP ja. En als SJP iets draagt, is het een kwestie van tijd voordat het bij de H&M ligt. Ze droeg het tasje maar liefst twee keer in twee dagen tijd. Oké, zij heeft dan wel een exemplaar van Chanel om haar bevallige heupjes hangen, maar het is en blijft een heuptas. Mocht je nog twijfelen of het echt geaccepteerd is om er een aan te schaffen: de heuptas figureert ook in de September Issue van Vogue. We kunnen er niet meer omheen: de heuptas is hip. Dus waar wacht je nog op? Halen zo’n ding!

– RV.

No Comments Yet.

Wat vind jij?