Lente essentials: deze kleren heb je dit seizoen nodig

By Wednesday, April 8, 2015 0 , , Permalink 0

Na een winter waar geen einde aan leek te komen is ‘ie er nu toch echt en wel in volle glorie: de lente. Buiten ruikt het anders, na een werkdag is het nog lekker lang licht, de eerste sproetjes tevoorschijn, medemenschen lijken net als wijzelf iets minder op lichtgeraakte zombies en rode wijn maakt plaats voor witte. We hebben de donkere, koude dagen overleefd en nu is het tijd om dat een potje te gaan vieren.

Er is alleen een  raar ding met de lente. Hoe het kan is een mysterie, maar zodra het kwik stijgt sta ik clueless voor m’n kledingkast. Niks om aan te trekken. Nonsens natuurlijk, want ergens in die kledingkast liggen wel verfomfaaide T-shirtjes, jurkjes en rokjes die ik vorig jaar dag in dag uit droeg. Maar niets roept zo hard om een frisse start als het begin van de lente. Waar sommige types zodra het voorjaar aanbreekt de onbedwingbare drang krijgen het huis te poetsen, krijg ik vooral de onbedwingbare drang om in een drafje naar de dichtstbijzijnde Zara te hollen en daar de complete lentecollectie op te kopen. Sue me.

Omdat al die wegwerpmode eigenlijk echt niet ok is (kinderarbeid, milieuvervuiling) heb ik toch m’n best gedaan mijn favoriete lente-essentials uit te zoeken. Kleren die ik deze lente zo zou dragen en met een beetje mazzel ook nog volgend jaar – mits ik ze niet meer zo ondankbaar achterin de kast smijt zodra het weer winter wordt.

1. Het HEMA mannenoverhemd

 

Deze tip kreeg ik van een collega en vind ik nu al de beste van het jaar. De winkels hangen vol met oversized overhemden, maar de beste  vind je gewoon op de mannenafdeling van de HEMA. Deze kost maar 15 euro en hoef je ook nog ‘es niet te strijken als je hem op een kreukvrij programma wast. Mouwen oprollen, knoopje los, super sexy op een denim shortje of kokerrok.

 2. Vrolijke hakken

lente_sophia_webster

Het gebeurt niet vaak, maar toen ik deze pareltjes op mijn Instagramfeed voorbij zag komen stokte m’n adem. Deze sandaaltjes zijn eigenlijk een soort circus aan je voeten en mijn innerlijke zesjarige Moet Ze Hebben. Mijn innerlijke 25-jarige trouwens ook. Als ik al hakken draag, ga ik meestal voor die über klassieke met een puntneus en goede hak en dat is een slimme investering (echt) maar saahaai. Love ’em or hate ’em, dit paar van Sophia Webster is allesbehalve saai en mijn god, nu ik er zo weer over tik komt de hebzucht weer naar boven drijven. Ik heb ze nog niet online gespot en dat is misschien maar goed ook, want ze zijn hoogstwaarschijnlijk schreeuwend duur. Vingers gekruisd dus dat Zara binnenkort met een net zo mooie betaalbare variant komt.

3. Anything met broderie

Bij broderie denk ik meteen aan Zuid-Frankrijk en Brigitte Bardot. Zo’n lief bloesje op een zongebruinde huid met een subtiel sieraad: niks meer aan doen. Gelukkig is dit zo’n ding dat iedere lente wel weer ergens in een winkel opduikt. Natuurlijk heb ik al even wat veldwerk gedaan (doe ik gewoon voor jullie) en ik kan je zeggen: Zara en Mango hebben broderie in overvloed. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon hier het bovenstaande snoepje van Suno kopen.

4. Een fijne trui

Als ik iets moet noemen wat fijn is aan de winter, is het wel dat je van die lekkere truien kunt dragen. Zo zacht en cosy. Maar deze trui doet het ook heel goed als het ‘s avonds laat afkoelt op het terras en je nog lang niet naar huis wil.

5. Iets om in te flaneren

De lente en zomer staan in het teken van flaneren, of je ‘t nou leuk vindt of niet. En omdat het in je huispak nou eenmaal beroerd flaneren is, kun je beter voor een mooi jurkje gaan. Of je nou voor een knap kleedje als deze gaat of liever een jumpsuit draagt maakt niet uit, zo lang het maar lekker zwiert. Ik vind het zelf juist heel leuk om onder iets vrouwelijks als dit de meest afgetrapte gympen die ik kan vinden te dragen. Misschien niet de allerbeste optie als je hoopt op een avond sjans, want niet iedereen is daarvan gecharmeerd.

Kleren zijn natuurlijk vreselijk belangrijk, maar het allerbelangrijkst is nog dat je de komende dagen optimaal geniet van het mooie weer. Je weet in Nederland immers maar nooit hoe lang het duurt. Dus hop het terras op met je besties, op de lente!

 

No Comments Yet.

Wat vind jij?