Mannen met baarden

By Wednesday, September 24, 2014 3 , , Permalink 0

Mannen met baarden zijn vaak net een beetje meer man, als je het mij vraagt. Ze hebben iets oermannelijks, iets ruigs en ondoorgrondelijks. Het is badass en ook een beetje mysterieus, want wat gaat er schuil achter dat haar? Nu zijn er natuurlijk eindeloos veel varianten van de baard en ze zijn heus niet allemaal even onweerstaanbaar. Formaat Gandalf? Hell no! Sikje? Creep. En zo’n ongetemde jihadbaard is het ook niet helemaal. Een driedagenbaardje daarentegen… Woest aantrekkelijk.

Wijsheid, macht en prestige
De aantrekkingskracht van de baard gaat al eeuwen terug. In vroeger tijden stond een gezonde dosis gezichtsbeharing symbool voor wijsheid, macht en prestige. Griekse goden, filosofen, koningen: zonder baard waren ze net niks. Ook nu nog knappen de meeste mannen ervan op. Kijk maar naar dit fijne overzicht. (alleen de post-apocalyptische exemplaren van Jared Leto en Daniel Day-Lewis zijn me net wat te barbaars).

baard der baarden

Oh, hell yeah

Verdwaalde plukjes
Niet iedere man heeft het geschikte gezicht en/of de vereiste begroeiingsdichtheid. Is helemaal niet erg, maar dat kun je dan het beste maar gewoon accepteren. Beter geen baard dan een slechte. Van verdwaalde plukjes schaamhaar op je kin wordt niemand blij. Een gladgeschoren kaaklijn heeft ook zo z’n voordelen. Want stoppels mogen dan sexy zijn, bij het zoenen voelen ze welbeschouwd aan als schuurpapier.

 

Manscaping
Sommige mannen hebben de mazzel dat er zonder enige moeite een perfecte baard op hun kaaklijn verschijnt, maar voor de minder fortuinlijke zielen is wat manscaping aan te raden. Voor je het weet gaat het mis, zoals hier bij Leonardo DiCaprio. Een baard waar etensresten in blijven hangen is geen goede baard. Er zijn grenzen. Probeer er op z’n minst uit te zien alsof je je een scheerapparaat kunt veroorloven.

Leonardo met baard

Nee, Leo. Nee.

Perfecte baard
De perfecte baard bestaat. Volgens onderzoek is tien dagen de ideale lengte. Dan vinden vrouwen mannen het meest aantrekkelijk. Dit is dan ongetwijfeld afhankelijk van hoe hard het groeit, want nogmaals: Leo. Nee. Alles tussen de twee en tien dagen lijkt me meer dan acceptabel. Ander onderzoek toont dan weer aan dat de baard op z’n retour is. Heeft te maken met de overkill aan baarden. Hoe meer hipsters een baard laten staan, hoe minder interessant ze worden, is het idee. Kan zijn, maar ik ben er voorlopig nog niet op uitgekeken. Amen.

– RV.

3 Comments
 • Nathalie van stijn
  October 4, 2014

  Cool stukje! Ja, ook degene op de foto 😉 I like the tattoos tooooo!

 • Dammi
  October 4, 2014

  Haha helemaal mee eens! Ik heb hier thuis zo n lekker ding zitten met zo n sexy baard i love it! Leuk geschreven!

 • Miss Mags
  October 5, 2014

  ik ben persoonlijk niet dol op baarden, maar dan heb ik het over die wildgroei baarden 😉 Van die perfect bijgehouden baarden kan wel van houden. Maar het moet wel bij de persoon staan.

Wat vind jij?