Openingsavond Nederlands Film Festival: wat je niet zag op tv

Wij, razende reporters van Cloud Nine Daily, waren woensdag op de openingsavond van het Nederlands Film Festival. De crème de la crème van de Nederlandse filmwereld was aanwezig. En wij dus. Opgedoft in onze cocktailjurkjes stonden we met onze mobieltjes te geiten achter de sjofel geklede fotografen en cameraploegen. Ja, een beetje misplaatst voelden we ons wel. Maar dat mocht de pret niet drukken. Dol was die pret.

#Hethoudtnietopnietvanzelf
Toen alle vips binnen waren, mochten ook wij de zaal in, waar voor aanvang van de film Bloedlink een programma werd afgewerkt waar geen einde aan leek te komen. Eerst rapte er iemand over een zombie. De context was ons compleet onduidelijk. Misschien hadden we iets gemist. Daarna volgde een lieve mevrouw met een toespraak waarvan we ons eigenlijk alleen nog kunnen heugen dat ze heul veul mensen wilde bedanken. Echt, het was een gebed zonder end (#hethoudtnietopnietvanzelf). Alleen de aandoenlijke toespraak van Burny Bos, die een Gouden Kalf won voor zijn gehele oeuvre, bracht licht in de duisternis.

not interested

Borrel
Na nog een muzikaal intermezzo werd het journaille weer afgevoerd, want de filmpremière zelf was alleen voor de Echt Belangrijke Mensen. We mochten anderhalf uur elders wachten en dan weer terugkomen voor de borrel na afloop. Als onze liefde voor wijn niet zo buitensporig was geweest, waren we wel afgetaaid. Voor de klok middernacht sloeg, werden de gasten ‘vriendelijk doch dringend’ verzocht Tivoli te verlaten.

Dingen die ons opvielen bij de openingsavond van het Nederland Film Festival:

 • Dat de Dior-jurk van Carice van Houten niet dicht kon van achter. Ze wilde dan ook niet van opzij gefotografeerd worden. Had niks te maken met haar figuur, want daar is niets op aan te merken.
 • Dat Carice geen kaartje had en bijna werd teruggestuurd door een overijverige medewerker die zijn taak een tikkeltje te serieus nam.
 • De oorbel van Kees van Nieuwkerk. Kuch.
 • Hoe stunning Anna Drijver eruitziet. Dat haar! Die schoenen!
 • Dat Anna met haar vriend Benja Bruijning het knapste stel van de avond vormde en wij niet willen weten wat voor baby’s voortkomen uit zulke goed gelukte mensen.
 • De boobies van Chantal Janzen. Ze waren dan ook niet over het hoofd te zien.
 • Dat Chantal Janzen en Halina Reijn samen de loper over schreden. Sinds wanneer zijn die twee besties?
 • Dat Géza Weisz echt heel klein is. Wel schattig hoor.
 • Dat het Botox-neusje van Monique van de Ven in het echt dus niet meevalt. Eeuwig zonde.
 • Er nog steeds Nederlandse vrouwen bestaan die denken dat huidkleurige panty’s acceptabel zijn.
 • Jeroen Spitzenberger nul zin had om met de pers te praten, maar alsnog door een kordate pr-dame de rode loper op werd getrokken.

– RV & SD.

bloedlink_chantal_carice

 

Lifestyle Blogs
submit a blog

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *