Vijf oefeningen voor strakke billen

By Thursday, September 11, 2014 0 , , , , Permalink 0

Strakke billen willen we allemaal. Maar tenzij je bent gezegend met een uitzonderlijk genenpakket, krijg je die niet door op de bank te hangen met een zak chips binnen handbereik. Work that ass, girl! Bij onderstaande oefeningen heb je geen gewichten of andere attributen nodig. Je kunt ze dus makkelijk thuis uitvoeren.

1. De squat
Geen betere biloefening dan de squat. Wie strakke billen wil, ontkomt er haast niet aan. De squat is niet moeilijk, maar wel supereffectief. Je traint er je billen, bovenbenen en hamstrings mee. Wij van CloudNineDaily zijn fan. Suus deed de 30 day squat challenge en heeft thuis regelmatig uitgebreide squatsessies, waarna ze een dag later vergaat van de spierpijn. Ik doe ze in de sportschool. Ook Jen Selter zweert erbij en kijk maar wat dat oplevert. Haar jaloersmakende kont (zie boven) is haar carrière.

Hier een paar varianten van de squat, waarbij je alleen je lichaamsgewicht nodig hebt.


2. Lunges

Lunges doen wonderen voor je billen, benen, hamstrings en kuiten. Net als bij de squat zijn er talloze variaties. In deze video zie je hoe je de lunge jump uitvoert. Net een stukje effectiever dan een standaard lunge en deze powerchick legt precies uit hoe het moet.


3. De brug

Klinkt als dat wat je vroeger wel eens deed toen je nog vanzelfsprekend lenig was, maar deze brug kan iedereen. Je ligt op je rug en lift je billen, terwijl je ze aanspant. Deze video begint met twee minuten brugpret en heeft daarna nog veel meer moois in de aanbieding. Het is dan ook The Kim Kardashian Butt Workout – dachten we toch even over billen te kunnen praten zonder de booty queen te noemen.


4. Superman
Goed voor je onderrug, maar ook voor die droomkont. Terwijl je op je buik ligt, lift je tegelijkertijd zowel je armen als je benen. De gespierde fitnessbabe in deze video doet voor hoe het moet vanaf 08:35. Daarvoor doet ze verschillende squats, lunges en de brug. Als je weinig tijd hebt, kun je ook alleen deze video kijken, want alle oefeningen komen voorbij.


5. Kick backs

Mijn persoonlijke favoriet. Deze voel je echt goed de volgende dag. Je kunt ‘m ook uitvoeren met gebogen benen, enkelgewichten of met een dynaband (aanrader!).

 

Tot slot willen we je deze Victoria’s Secret Angel Butt Workout niet onthouden. In een klein kwartiertje is je biltraining compleet.

– RV.


001. Sport female 210314 728x90

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *