7 katten met een fanclub

Suus en ik zijn crazy cat ladies in wording. Ik zie mezelf al zitten als verschrompeld besje, omringd door een stel overvoede mormels. Geleerd van Miranda in Sex and the City, die haar katten veel te veel te eten geeft voor het geval ze dood neervalt en de beesten zich uitgehongerd aan haar gezicht tegoed doen. Maar een leven als kattenvrouwtje is zo gek nog niet in dit digitale tijdperk. Voor je het weet gaat je kat viraal en heb je een goudmijn in handen. Je moet alleen zorgen dat je een bijzonder exemplaar weet te vinden. Deze 7 katten zijn beroemder dan wij.

Choupette Lagerfeld

Choupette Lagerfeld

1. Choupette Lagerfeld
De oogappel van Karl Lagerfeld. Choupette was eerst het huisdier van het Franse model Baptiste Giabiconi, maar tijdens een logeerpartijtje bij ome Karl sloeg de vonk over tussen de harige diva en monsieur Chanel. Baptiste kon weinig anders doen dan de witte schoonheid doneren aan de grijze modemeester. Het verwende dametje heeft een eigen Twitter-account (41.000 volgers), is actief op Instagram (24.000 volgers) en gaf al diverse ‘interviews’ aan gerenommeerde modebladen. Karl heeft een nieuwe muze gevonden in zijn geliefde poes. Zijn adoratie begint zorgwekkende vormen aan te nemen. “Het is helaas nog niet mogelijk om als mens te trouwen met een dier…”, aldus Karl in een interview met CNN. “Ik had nooit gedacht dat ik zo verliefd zou kunnen worden op een kat.”

 


2. Lil Bub
Lil Bubs claim to fame is haar onnozele, maar oh zo schattige babyface. Haar tongetje hangt altijd naar buiten en ze heeft geen tanden, een gevolg van genetische afwijkingen. Met haar lieve bekkie verzamelde ze meer dan een miljoen Facebookfans en werd ze de ster van de documentaire Lil Bub & Friendz. Hierboven zie je een aflevering van haar eigen webserie.

Grumpy Cat

Grumpy Cat

3. Grumpy Cat
Altijd een kop op onweer, dat is het handelsmerk van deze kenau. Eigenlijk heet ze Tardar Sauce, maar iedereen kent het chagrijnige mormel simpelweg als Grumpy Cat. Misschien is ze stiekem het zonnetje in huis, maar dat kan ze dan niet zo goed uiten. Volgens haar baasje Tabatha Bundesen is dwerggroei de oorzaak van de bitchy gezichtsuitdrukking van de poes. Grumpy Cat is het onderwerp van oneindig veel meme’s. Reden om zich zo knorrig te gedragen, heeft ze nauwelijks. Op 30 mei 2013 stond ze op de voorpagina van de Wall Street Journal, op Facebook heeft ze 6,6 miljoen likes en binnenkort krijgt ze haar eigen film, getiteld Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever.

Zielige Tucker

Zielige Tucker

 

4. Zielige Tucker
Om als kat succes te hebben, moet je óf een beroemde eigenaar hebben, óf een afwijkend uiterlijk. Tucker valt in de laatste categorie. Door een medische aandoening lijkt het constant alsof ze ieder moment in janken kan uitbarsten. Nu is ze ook best een beetje zielig: haar voorpootjes zijn misvormd omdat ze een paar botten mist, haar huid is extreem kwetsbaar waardoor ze kleertjes moet dragen, ze heeft een overbeet en haar ogen tranen constant. Ze kwam terecht in een asiel en niemand wilde haar hebben. Tot ze viral ging. Het internet doopte haar om tot The World’s Saddest Cat en van over de hele wereld kwamen aanvragen binnen om het beestje te adopteren. Met succes: inmiddels heeft ze een baasje gevonden. Volgens de dierenartsassistente die haar mee naar huis nam, is Tucker alles behalve verdrietig. “Ze speelt met speeltjes, achtervolgt ons, spint en knuffelt. Ze heeft wat genetische afwijkingen, maar voelt zich goed en heeft geen pijn. Ze ziet er misschien niet blij uit, maar ze is dolgelukkig.”

 

Smushball

Smushball

5. Smushball
De Perzische kat van de foute pokeraar Dan Bilzerian heeft een leven waar veel mannen alleen maar van kunnen dromen. Ze brengt het grootste deel van haar tijd door tussen grote vrouwenborsten, doet de ganse dag waar ze zin in heeft en wordt overladen met aandacht. Op Instagram heeft madame 435.000 volgers. We kunnen niet anders zeggen: ze is een plaatje. Maar of ze nou blij wordt van die halfnaakte selfiesessies…?

 


6. Colonel Meow
De meest angstaanjagende kat ter wereld overleed in januari van dit jaar, maar niet voordat hij een internetberoemdheid werd. De dictator heeft ruim 500.000 onderdanen op Facebook. Hij keek nog kwader uit zijn ogen dan Grumpy Cat en dwong daarmee veel respect af. Daarbij was Meow volgens het Guinness Book of Records de harigste kat ter wereld.

Schele Gus

Schele Gus

7. Schele Gus
Gus is de undercat in dit overzicht. Hij heeft nog niet zo’n uitgebreide staat van dienst als de anderen en moet het op Facebook doen met slechts 40 likes. Gus loenst een beetje. Nou ja, een beetje… het beestje is hartstikke scheel. Wij zouden de hele dag wel naar Gus willen kijken en voorspellen een gegarandeerde hit als hij een team vormt met kater Spangles.

– RV.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *