9x ‘Nope’ op Tinder

tindernope4Sinds de komst van Tinder is vrijgezel zijn een feest. Lekker swipen, zonder dat je wordt belaagd door mannen die je niet ziet zitten. Want contact heb je pas als jij hen hebt geliked. Maar sommige tinderaars maken dat laatste wel heel lastig. Mijn grootste afknappers:

1. Mirror selfies. Just: no. Het is onmogelijk om er cool uit te zien op een foto van jezelf in de spiegel.

2. Foto’s met vissen. Kan iemand me uitleggen wat hier de bedoeling van is? Is het een verwijzing naar jezelf als goede catch? Naar wat je aan de haak wilt slaan? Een kwestie van ‘ik heb de grootste?’ Kan ik Vis heten, maar ik begrijp er niets van.

3. Op de foto met een gedrogeerde tijger. Niet stoer, zielig. We weten allemaal dat die arme beesten bij de Tiger Temple in Bangkok versuft aan een lijntje liggen en alleen dienst doen als fotoprop voor toeristen die indruk willen maken op Tinderdates. Nope.

4. Als ‘filantropische blanke man’ op de foto met uitgehongerde derdewereldkindjes. Op de een of andere manier voelt het misplaatst.

5. Foto’s met je vriendin. Een trio zoek je maar ergens anders. Op 3nder bijvoorbeeld.

6. Semi-originele quotes als ‘searching for my tinderella’, ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’ en ‘I’m willing to lie about how we met’. Nope. Zet dan maar niks. Spelfouten vind ik overigens ook een enorme afknapper, maar dat is een beroepsafwijking denk ik. Net gezien: ‘Chocolate comes from cocoa, which is a three‘… en ‘ik hou van gezellig hijd‘. Kan je nog zo knap zijn, maar dan komt het niet meer goed.

7. Piemelfoto’s. Ja, ik heb ze voorbij zien komen. In vol ornaat en in opperste staat van paraatheid. Dit soort foto’s levert op gay-app Grindr waarschijnlijk een hoop matches op, maar de meeste vrouwen hebben liever dat je je grote trots nog even in je broek houdt.

8. Alleen maar zonnebrilfoto’s. Als ik je ogen niet kan zien, heb ik geen idee hoe je eruitziet.

9. Geen enkele foto waar je alleen op staat. Moet ik nou gaan gokken wie je bent?

Wel leuk voor Tinderbingo en drankspelletjes overigens.

– RV.

2 Comments
 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  October 10, 2014

  Geweldige post! Heb gelachen.

 • Alexander
  October 13, 2014

  Op de piemels na zijn al deze items eveneens toepasbaar op tinder-dames.

  Toch maar weer naar links swipen dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *