Aan de wijn met Eric McCormack

Eric McCormack en Rachael Leigh Cook waren een paar dagen in Nederland om de serie Perception te promoten. Eric kennen we natuurlijk van zijn rol in Will & Grace, Rachael was onder meer te zien in She’s All That (‘Am I a bet, am I a fucking bet?!’). CloudNineDaily mocht de twee acteurs interviewen en sprak ze ook nog op de cocktailparty die door zender 13th Street werd georganiseerd ter ere van de start van het tweede seizoen.

Wat doe je als je een paar dagen in Amsterdam bent? Eric begon zijn maandagochtend joggend door de hoofdstad. “Ik wilde hier beneden in het hotel gaan hardlopen, maar er was maar één loopband en die was bezet. Ik dacht: ik ben gek ook. Waarom ga ik niet naar buiten? Dus liep ik door de hoerenbuurt, waar straatvegers de condooms en troep van de nacht aan het opvegen waren.” De Canadees vond het prachtig. Ook Rachael, die al vaker in Nederland is geweest, komt hier graag.

Mooie mensen
Op de cocktailparty (die wel zo was genoemd maar waar geen cocktail te bekennen was – geeft niks, we houden net zo veel van wijn) knoopt ze een praatje met ons aan. Ze vertelt dat zij en Eric ’s middags naar het Van Gogh-museum zijn geweest en vraagt ons of Nederland een fijn land is om te wonen, wat we van de regering vinden en of we ver moeten reizen naar ons werk. Ook Eric komt even kletsen, over hun bezoek aan Koffietijd en het feit dat hij Nederlanders zulke mooie mensen vindt. “Er zijn gewoon geen lelijke mensen! Ik weet niet of ik hier nog weg wil.” “Ik vraag me serieus af of ik hem mee krijg”, fluistert Rachael ons toe.

‘Hier rust Will Truman’
Eric McCormack speelde acht seizoenen lang de rol van Will Truman in de populaire serie Will & Grace. Hij won onder meer een Emmy Award met zijn vertolking van de homoseksuele advocaat (in het echt is hij trouwens hetero, en bizar goed geconserveerd). Voor veel mensen zal de acteur altijd Will blijven en daar heeft hij zich bij neergelegd. “Waarschijnlijk komt het op mijn grafsteen te staan: hier rust Will Truman. En dat is prima. Maar in Perception speel ik een compleet andere rol en ik hoop dat Will & Grace-fans ervoor openstaan om me ook in die rol een kans te geven.”

Schizofrene neurowetenschapper
In Perception speelt Eric McCormack een docent neurowetenschap die zelf lijdt aan paranoïde schizofrenie. Deze Daniel Pierce heeft hallucinaties en denkbeeldige vrienden, maar is een ster in het doorgronden van de menselijke psyche. Hij wordt dan ook regelmatig ingeschakeld door zijn oud-student en vriendin van de FBI, Kate Moretti (Rachael Leigh Cook). Zij maakt graag gebruik van de expertise van Daniel bij het oplossen van complexe moordzaken.

De serie wordt in Nederland uitgezonden op 13th Street. De digitale zender is via de meeste aanbieders te ontvangen. Het tweede seizoen gaat op 13 oktober van start.

– RV.

Follow my blog with Bloglovin

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *