10 ideeën voor een geslaagde date

By Monday, February 16, 2015 1 , , Permalink 0

Eerste dates zijn een kwelling. Het is per definitie awkward, tenzij je jezelf een stuk in de kraag zuipt, maar dan kun je ervan uitgaan dat het bij die ene date blijft. Wil je een keer wat anders doen dan een bakkie, een etentje of naar de film, probeer dan eens onderstaande ideeën voor een geslaagde date. Ook leuk als je al langer bij elkaar bent.

1. Ga wandelen 
Lame? Niet als je je nordic walking stokken en wandelschoenen thuis laat. Wandelschoenen zijn nog sekslozer dan sandalen. Don’t get me started on sandalen, als een man die aanheeft komt er überhaupt nooit een date. Ik zou Ryan Gosling nog naar huis sturen als-ie sandalen droeg, zelfs als hij dat compenseerde met een shirtloze entree. Sandalen zijn wat mij betreft nog afstotender dan Uggs, Crocs en Johan Cruijff-schoenen bij elkaar. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Sandalen

Aaargh

Wandelen dus. Het heeft niet zo’n sexy imago, maar het is een stuk relaxter dan een ongemakkelijk kruisverhoor in een café. Omdat je met iets anders bezig bent, heb je eerder een goed gesprek dan wanneer je tegenover elkaar zit in sollicitatiesetting. In het bos is een prima optie, al struikel je op zondag wel over de kinderwagens en moet je vechten voor een plekje in de enige koffietent in de wijde omtrek. Een strandwandeling is altijd een goed idee. We krijgen jeuk van het woord romantisch, maar vooruit: dat is het dus wel.

Beach date strand

2. Ga bowlen
Bam, competitie. Wie wordt er nou niet blij van een potje bowlen? Ben je er net zo hemeltergend slecht in als wij, dan is dat op een date niet zo dramatisch. Want dan kan je lover mooi pochen met het feit dat hij de beste is. Anders wordt hij aangetast in z’n mannelijkheid enzo. Oh ja: pas op dat je fatsoenlijk kan bukken in je outfit, want niet de hele bowlingtent hoeft je corrigerende hema-onderbroek/sexy string/kakelverse brazilian te aanschouwen.

Bowlen date

3. Ga sporten
Samen hardlopen, schaatsen, fietsen, een lesje kickboksen, kanoën door de grachten, bootcampen of paintballen is zo veel leuker dan als een motorisch gestoord persoon je salade op een charmante manier naar binnen proberen te werken tegenover je date. En zo zie je meteen of je sportief vlees in de kuip hebt. Wat uithoudingsvermogen is mooi meegenomen voor eventuele latere sportieve activiteiten (van het horizontale soort).

sportieve date

4. Maak een stedentrip
Voor een eerste date misschien wat te heftig, maar hoe leuk is het om met iemand naar Parijs, Londen of Berlijn te vliegen voor een weekend? Nog beter: maak een roadtrip. Als je zo lang op elkaars lip zit en elkaar nog steeds geweldig vindt, zit het wel goed tussen jullie. Hebben jullie na een halve dag al moordneigingen, dan ga je gewoon ieder je eigen weg. Stedentrippen kan prima in je uppie.

Parijs date

5. Ga naar een cabaretvoorstelling
Of stand-up comedy. Trek je lolbroek aan en lach, gier, brul om die hi-la-risch-e grapjassen op het podium. Er is meer interactie dan tijdens een film en zo kom je er meteen achter of jullie dezelfde humor hebben.

6. Ga naar een pretpark
Of naar de kermis. Genoeg te doen: duizend doden sterven in de achtbaan, knuffels graaien, in de botsautootjes, in het spookhuis… Net als vroeger, lekker nostalgisch.

rollercoaster romance

7. Ga naar een museum
Je moet ervan houden, maar samen kunst kijken kan heel leuk zijn. Beetje diepzinnig doen over die kleuterige werken van Mondriaan, de uitbundige orgies van Jeroen Bosch of de surrealistische plaatjes van Magritte. Mijd het Rijks en het Van Gogh-museum in weekenden en vakanties als de pest, tenzij je graag onder de voet gelopen wordt door hordes toeristen.

Museum date

8. Ga picknicken
Zelf je bammetjes smeren, mooi flesje wijn erbij, kleedje, mandje, en dan in het park of aan de plas. Óf: installeer jezelf op een kleedje in het park en laat een pizza bezorgen. Euh, wat zeg ik, twee natuurlijk. Als er pizza in het spel is, is de date bij voorbaat geslaagd.

Picknick date

9. Speel een spelletje
Spelletjes zijn de beste bezigheidstherapie. Kan ook in veel kroegen. Nog leuker met een ander stel, want 30 seconds (mijn persoonlijke favoriet) kan je bijvoorbeeld niet spelen met z’n tweeën. Samen gamen op z’n Xbox of Playstation is ook een feest.

10. Ga naar een concert of optreden
Je moet het even eens worden over een genre (als hij van heavy metal houdt en jij van r&b moeten jullie een gezamenlijke toekomst misschien heroverwegen), maar als dat eenmaal gelukt is hoef je ook niet bang te zijn dat er ongemakkelijke stiltes vallen.

concert date

1 Comment
  • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
    February 19, 2015

    Ga gewoon lekker veel praten inderdaad en leer elkaar meteen goed kennen.
    En als dit alles bij de Eiffeltoren kan met dé rode zolen dan is hij marriage material.

Wat vind jij?