15 harde feiten over erecties

By Friday, December 19, 2014 5 , , , , Permalink 1

We zagen deze bij BuzzFeed en hij was te leuk om te laten liggen. Of staan. Euhm… Boners dus. Harde piemels. Stijve lullen. Beetje plat, maar geef toe: dit wil je lezen. Want zelfs de ware connaisseurs weten nog niet alles. Of wil je soms beweren dat je dat van die donuts al wist, Goedele?

1. Er zijn drie verschillende manieren waarop een man een stijve kan krijgen. Reflexmatig (door contact), psychogeen (van fantasieën) en nocturnaal (’s nachts, in natte dromen).
2. Je kunt drie vormen erecties onderscheiden in het wild. De rechte (spreekt voor zich), de Eiffeltoren (bij de basis breder dan in de top) en de honkbalknuppel (het tegenovergestelde van de Eiffeltoren).
3. Om hard te worden, heeft een penis 130 ml bloed nodig. In een flesje zou dat te veel zijn om in je handbagage mee te mogen nemen in het vliegtuig.

Boner alert erecties
4. De gemiddelde lengte van een penis is 13 tot 16,5 centimeter. De gemiddelde omtrek meet 10 tot 13 centimeter.
5. De langst gemeten erectie is die van Jonah Falcon (we hebben hem al eens eerder genoemd). De beste man tovert in het heetst van de strijd maar liefst 34 centimeter vlees tevoorschijn. Slap meet het ding alsnog een stevige 24 centimeter. Een kinderarm is kleiner. De buitensporig geschapen New Yorker wordt dan ook regelmatig gefouilleerd door security op het vliegveld.
6. Wil je je lover in de mood krijgen? Koop donuts voor hem. Wh00t? Ja, dat lees je goed. Onderzoekers (van Chicago’s Smell and Taste Treatment Research Foundation, als je het echt wil weten) hebben ontdekt dat de geur van donuts de bloedtoevoer naar de penis met 13% doet toenemen.

Erectie funny gif
7. Mannen hebben gemiddeld 11 erecties per dag. Lijkt ons behoorlijk ongemakkelijk op kantoor. Hoe lossen jullie dat op heren?
8. Los van de erecties overdag, worden mannen ’s nachts nog eens 3 tot 5 keer hard. En die erecties houden 25 tot 35 minuten stand.
9. In het laatste trimester van de zwangerschap kunnen mannelijke foetussen een erectie krijgen. Vanaf 16 weken zelfs al. Schrik dus niet als je verdachte activiteit ziet op de echo.

Penis feitjes
10. Het is mogelijk om je penis te breken tijdens de seks. Je moet wel heel wild tekeer gaan om dat voor elkaar te krijgen, maar het kan. Buig ‘m niet te ver, dan kan er weinig misgaan.
11. De Braziliaanse kamspin is niet alleen de meest giftige spin ter wereld, het gif van het beestje kan ook nog eens langdurige en pijnlijke erecties veroorzaken. Daarom wordt het ook gebruikt als viagra. Binnen 20 minuten staat-ie fier rechtop.
12. Freaky: bij dood door ophanging krijgen mannelijke slachtoffers vaak een halve erectie. Dit vreemde fenomeen wordt ook wel angel lust genoemd.

funny boner
13. Doodshoofdaapjes gebruiken hun erecties om gebaren te maken naar hun vijanden, in de hoop ze af te schrikken met dat geswaffel in de lucht. De dirigerende apenpiemels doen ook dienst als waarschuwing voor naderend gevaar.
14. Een extra reden om te stoppen met roken: die achterhaalde gewoonte kan het formaat van een erectie verkorten, met een hele centimeter maar liefst. Heeft alles te maken met goede doorbloeding.
15. Regelmatig seks hebben is goed voor je. Het kan impotentie voorkomen. Uit een onderzoek uit 2008 blijkt dat mannen die ten minste één keer per week van bil gaan, minder vaak erectieproblemen hebben dan mannen die minder dan eens per week seks hebben. Doe er je voordeel mee!

Bron: BuzzFeed

– RV.

happenis happiness erecties

5 Comments
 • Nesrin
  December 19, 2014

  Jongens ik zit hier nog aan het koffie-infuus…Veel te vroeg voor harde feiten ;-)

  Killer post weer!

  • Roxanne
   December 19, 2014

   Haha, sorry Nesrin! Hoop dat je je niet hebt verslikt in je koffie ;-)

 • Ina
  December 19, 2014

  Grappig om te lezen!

 • sunny mama
  December 19, 2014

  Moet zeggen dat ik de comment van Nesrin wel kan pruimen! (In Vlaanderen: ‘pruim’ = slang voor ‘vagina’.) Gedurfd stukje blog, dames. Errug vermakelijk!

 • Kelly
  May 20, 2015

  Hahahaha wat een fantastisch artikel, en wat een heerlijke titel ook!

Wat vind jij?