Date-horror: mannen willen het liefst een twintigjarige

By Thursday, September 18, 2014 2 , , Permalink 0

Het leven als twenty-something is mooi. Je hoeft je nog lang niet te settelen (maar het mag wel), je bent niet meer zo’n onzeker muisje als vroeger, het leven kan nog alle kanten op en bovendien wordt je lichaam nog niet getart door de zwaartekracht. Well, think again. Als we een nieuw onderzoek van de Amerikaanse datingsite OkCupid mogen geloven, liggen onze tropenjaren alweer ver en breed achter ons.

 Onderzoek
Christian Rudder is de directeur en co-founder van OkCupid en hij schreef het boek ‘Dataclysm: Who whe are (when we think no one’s looking)’. Hij heeft de gegevens van de mensen die ingeschreven staan op zijn datingsite verzameld en aan een onderzoek onderworpen. Het resultaat daarvan ain’t pretty.

Leeftijd
Vooral de statistieken van het onderzoek op welke leeftijd mensen het andere geslacht het aantrekkelijkst vinden, zijn behoorlijk deprimerend. Hoewel vrouwen vrijwel altijd gaan voor iemand van min of meer dezelfde leeftijd, gaat geen enkele man voor een vrouw boven de 24 jaar. Geen een. Zelfs niet uit de groep vijftigjarigen. Laat dat maar even op je inwerken.

Foto’s
Voordat je bedenkt dat zelfs  opa eigenlijk iemand wil die niet eens legaal een club in komt, weet dan wel dat dit onderzoek is gedaan op een datingsite en is gebaseerd op de eerste reflexen van mannen die de foto’s op de profielen bekijken. Heus niet iedere man wil een vrouw uit 1994. Toch? TOCH?!

Bron: FiveThirtyEight

– SD.

Data_9780385347372_3p_all_r1.j.indd

2 Comments
 • Nilou
  September 29, 2014

  Ik denk dat mannen op een datingsite veel anoniemer kunnen reageren. Het is wel opvallend dat ze dan bijna allemaal kiezen voor een vrouw onder de 24….!!! Het gaat er toch ook om hoe je een persoon laat voelen? Stel je hebt een 24 jarige die geen liefde voor je heeft, en niets voor je overheeft…. Kijk als ze daar nou een vraag van hadden gemaakt dan zouden ze die mannen wel iets anders kiezen, tenminste dat hoop ik….

  • cloudninedaily
   September 29, 2014

   Dat hopen wij ook Nilou! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *