Motown & soul clipjes kijken voor instant vrolijkheid

Er zijn een paar dingen in het leven waar ik echt heel vrolijk van word. Kleren, schoenen en gin-tonics, om maar wat te noemen. Soms heb je alleen even een quick fix nodig. Een soort shortcut naar vrolijkheid op dagen van slagregens, werkstress en treinvertragingen. Wat bij mijn dan het allerbeste helpt is oude motown clipjes kijken. Man, wat word ik daar gelukkig van.

Videoclips
Naast het feit dat motown luisteren alleen al bijzonder goed is voor je humeur, gaan die liedjes gepaard met de meest knullige videoclips denkbaar. Mensen met afro’s en flarepijpen die hun nek bijna breken over ingewikkelde choreografiepasjes omringd door dansend publiek dat de tijd van hun leven heeft: dat is waar de meeste van die clips op neer komen. Echt, ik kan iedereen aanraden om een middagje een paar seventies/eighties clipjes te YouTuben want daar knapt een mens enorm van op.

motown_gif

Om je het een beetje makkelijk te maken heb ik alvast mijn persoonlijke favorieten op een rij gezet. Zet deze pagina onder je bookmarks en je hebt meteen iets om op terug te vallen voor wanneer het allemaal even tegenzit. Cheer up buttercup!

ps. Bovenstaande video is van Mayer Hawthorne en ik ga ontzettend lekker op dat deuntje wat dus ook he-le dag door op repeat staat. En die heerlijke clip is dus pas vier jaar oud. Nee maar echt.
En last but not least: Boney M. Meer disco dan motown, maar doet qua flarepijpen, afro’s en onbeholpen danspasjes zeker niet onder voor de bovenste vier.

1 Comment

Wat vind jij?