20 dingen die je nog niet wist over Friends

By Saturday, September 20, 2014 0 , , , Permalink 0

Friends bestaat maandag precies twintig jaar. De leukste comedyserie ever werd voor het eerst uitgezonden op 22 september 1994. Deze twintig dingen wisten wij nog niet over Friends:

1. De serie heette eerst Insomnia Cafe. Later veranderde de werktitel in Friends Like Us, om via Six of One uiteindelijk te leiden naar kortweg Friends.

2. Het duurde gemiddeld vijf dagen om een aflevering te filmen.

3. In het eerste seizoen kregen de zes hoofdpersonen 22.000 dollar per aflevering betaald. In 1997 dwongen ze gezamenlijk een salarisverhoging af en ontvingen ze 100.000 dollar per aflevering. Bij het laatste seizoen harkten ze ieder 1 miljoen per aflevering binnen. Ka-ching!

4. Courteney Cox speelt het jongere zusje van David Schwimmer, maar is eigenlijk ouder.

5. Het was niet de bedoeling dat er een romance zou ontstaan tussen Ross en Rachel. De verhaallijn werd later bedacht omdat de chemie tussen David Schwimmer en Jennifer Aniston zo sterk was.

6. Kathy Griffin en Jane Lynch (Glee) deden allebei auditie voor de rol van Phoebe. Ellen DeGeneres sloeg de rol zelfs af. Friends cast

7. Jon Favreau en Jon Cryer deden auditie voor de rol van Chandler.

8. Toen de serie werd geschreven, was het de bedoeling dat Joey en Monica een stel zouden vormen.

9. Bij cliffhangers werd nooit gebruik gemaakt van live publiek.

10. De verhaallijn dat Phoebe draagmoeder was van de drieling van haar broer, werd geschreven omdat Lisa Kudrow in het echt zwanger was.

11. Toen Lisa Kudrow het script voor het eerst las, dacht ze dat Chandler homo was.

12. Bruce Willis speelde zijn gastrol gratis. Hij had een weddenschap verloren van Matthew Perry over hoe The Whole Nine Yards het in de bioscoop zou doen. De acteur doneerde zijn salaris aan een goed doel.

13. Phoebe en Chandler zouden oorspronkelijk bijrollen spelen.

14. David Schwimmer was de eerste van de zes hoofdrolspelers die gecast werd. Jennifer Aniston was de laatste.

15. Courteney Cox werd gecast als Rachel, maar vroeg zelf om Monica te mogen spelen omdat ze het personage zo sterk vond.

16. Ross is drie jaar lang 29 jaar.

17. Alle hoofdpersonages hebben wel eens met elkaar gezoend in de serie (als je de ‘What If’-aflevering meetelt), behalve Monica en Phoebe.

18. Gunther had tot halverwege het tweede seizoen geen naam. Pas in de 33e aflevering had hij zijn eerste tekst: ‘Yeah’. Hij heeft overigens nooit daadwerkelijk een kop koffie gezet in de serie.

19. Aapje Marcel is eigenlijk een vrouwtje en haar naam is Katie.

20. Voor onderstaande scène kwam iemand van de Nederlandse ambassade naar de set om Ross en Gunther Nederlands te leren spreken.

Bron: BuzzFeed/IMDb.

– RV.

Friends-marathon houden? Bestel hier de complete serie, met álle afleveringen:

No Comments Yet.

Wat vind jij?