Burning Man Festival: de aftermovie

Het Burning Man Festival staat te boek als een van de meest absurdistische festivals ter wereld. Zeven dagen lang wordt de normaal gesproken uitgestorven Black Rock Desert in Nevada bevolkt door gekkies uitgedost in futuristische outfits. Als ze überhaupt al iets aan hebben that is, want slechts met een duikbril op je hoofd rondbanjeren wordt ook volledig geaccepteerd. Net als de blote blondines in deze aftermovie die met niets meer dan een parasolletje op hun dooie akkertje over het terrein fietsen.

Dorp
Op Burning Man is geen eettentje te bekennen, wat betekent dat je je eigen voedsel en water moet meeslepen. Liever zelfs nog iets meer dan strikt noodzakelijk, omdat het de bedoeling is dat je onderling spullen ruilt.  In een week tijd wordt een soort post-apocalyptisch dorp uit de grond gestampt waar muziek, kunst, vrije liefde en zelfexpressie overheersen. Klinkt als een feestje voor zweverige types die enge dingen zeggen als ‘lekker in je eigen kracht staan’, maar dat is het heus niet.

burning_man_meisje

Sander van Doorn
De Nederlandse dj Sander van Doorn vroeg videomaker Jorrit Monne een aftermovie van het festival te maken en serieus, als je dit ziet wil je er naartoe. Wie gaat er volgend jaar met me mee?

 

– SD.

No Comments Yet.

Wat vind jij?