Emma Watson: powerbabe met een boodschap

Emma Watson, die kennen we vooral als de betweterige Hermione Granger uit de Harry Potter-films. Maar het meisje dat de bijdehante tovenaarsleerlinge gestalte gaf, is inmiddels uitgegroeid tot een powerbabe met ballen. Dat de 24-jarige actrice haar magie nog niet is verloren, bewees ze afgelopen weekend met een dijk van een speech bij de Verenigde Naties.

Gelijkheid
Sinds een paar maanden zet Emma zich in voor de Verenigde Naties als ambassadrice voor vrouwenrechten en gelijkheid van de seksen. Bij de lancering voor de HeForShe-campagne hield ze een toespraak bij het hoofdkwartier van de VN in New York. Met trillende stem bracht ze een krachtige boodschap: “Vechten voor vrouwenrechten wordt nog te vaak geassocieerd met mannenhaat. Dat moet stoppen. Feminisme is de overtuiging dat mannen en vrouwen dezelfde rechten verdienen.”

Feminisme
“Ik vind het vanzelfsprekend dat ik feminist ben, maar ik merk dat feminisme geen populair woord is”, vervolgt ze. “Vrouwen willen niet gezien worden als feminist. Ik maak blijkbaar deel uit van een groep vrouwen die zich te sterk uitdrukken, te agressief zijn, zich isoleren, mannen haten en onaantrekkelijk zijn. Waarom is feminisme zo’n beladen woord?” De 24-jarige actrice roept mannen op om mee te strijden tegen vrouwenonderdrukking. ‘We’ kunnen het niet alleen.

Naaktfoto’s
De speech leverde Emma een daverend applaus op in de zaal. Onderstaande video is al miljoenen keren bekeken en vanuit de hele wereld komen bewonderende reacties. Een klein clubje mannen kan de toespraak echter niet waarderen. Wraakzuchtige nerds op de internetcommunity 4Chan (waar eerder ook andere gehackte foto’s van beroemdheden opdoken) dreigen nu naaktfoto’s van Emma Watson uit te laten lekken. “Het is echt en het gaat dit weekend gebeuren. Die feministische bitch Emma zal de wereld laten zien dat ze net zo’n hoer is als alle andere vrouwen”, aldus een gefrustreerde vrouwenhater op de site. Er is zelfs een countdown-website in het leven geroepen om het dreigement kracht bij te zetten. Laten we voor Emma hopen dat die ellende haar bespaard blijft. Emma, you rock!

Update 24/09: Het naaktfoto-dreigement lijkt nu een hoax te zijn. De website EmmaYouAreNext.com is in het leven geroepen door een marketingbureautje dat om aandacht verlegen zit.

Bekijk hier de toespraak van Emma Watson:

No Comments Yet.

Wat vind jij?